Doi bărbați cu vârstele de 32 ani şi respectiv 35 ani, anterior documentaţi de către polițiști pentru diferite contravenții, au fost reținuți pe urme fierbinți după ce ar fi furat bobinele de frână din liftul unui bloc de locuit.

Bănuiţii şi-au recunoscut vinovăția cu lux de amănunte, declarând că, bobinele de frână au fost vândute la un punct de colectare a metalului uzat întrucât acestea conțin cupru.

Ulterior, polițiștii au mers la agentul economic unde au fost vândute bobinele de frână, fiind ridicate şi predate serviciilor abilitate. Este menționat că unul dintre ei, ar fi fost informat de către fratele său, cum e posibil de demontat bobina de frână, întrucât anterior a fost angajat în serviciul de deservire tehnică a lifturilor.

Până în prezent, poliţiştii au acumulat probe ce ar demonstra complicitatea lor în comiterea a peste 8 furturi de bobine din lifturile blocurilor de locuit din sectorul Botanica.

În prezent ei sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei avertizeazăt toţi agenţii economici, să informeze serviciul 902 în momentul în care persoane necunoscute intenţionează să comercializeze piese de acest tip.