Tragedie dublă la Falești. La cinci zile de la explozia unei butelii cu gaz într-o casă din localitatea Hrubna, a murit și bunica fetiței decedate în timpul exploziei. Femeia avea 48 de ani. Aceasta a fost transportata ieri, cu elicopterul SMURD la Chișinău, dar nu a mai putut fi salvată. A murit din cauza arsurilor și a traumatismelor suportate.

Femeia a fost transportată ieri la Chișinău, cu elicopterul SMURD-Iași, fiind monitorizată pe tot parcursul zborului. Inițial, bunica fetitei a fost internată, pentru a fi stabilizată, la spitalul raional.

Pacienta e instabilă, s-a inițiat intubație oratapială. Am ajuns cu ea stabil la spitalul din Chișinău”, susține Claudia Rîșcanu, medic SMURD.

Femeia, care a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, a cedat. Medicii spun că au făcut tot posibilul pentru a o salva.

Majoritatea arsurilor de gradul 3, arsura căilor respiratorii. S-au stabilit fracturi la șase coaste pe dreapta și fracturi de homeros tot pe dreapta”, a declarat medicul chirurg-combustiolog Vadim Anisei.

În momentul exploziei fetița se juca în curtea casei construite recent. Versiunea preliminară a salvatorilor este că deflagrația a fost generată de o butelie de gaz.