Clipe de groază de pe urma uraganului „Irma”. Cel puțin 16 persoane au murit. Potrivit autorităților americane, bilanțul morților ar putea crește. Potrivit „Crucii Roșii”, uraganul a afectat deja aproximativ 1,3 milioane de persoane, dar ar putea lovi alte 26 de milioane de oameni.

Uraganul, de categoria 5, a lovit Insulele Turks și Caicos, după ce în Haiti și în Republica Domenicană a provocat pagube și inundații majore. Autoritățile din Puerto Rico au anunțat decesul a două persoane, iar o a treia a fost gasita moarta in Saint Martin, urcând numărul morților la cel puțin 16.

Insula Barbuda a fost distrusă în proporție de 95%. Aceasta se afla direct în calea uraganului „Irma”. La apogeu, vântul, care a suflat cu aproape 300 de kilometri pe oră şi vuia îngrozitor, a spulberat tot ce a întâlnit în cale. Containere metalice lungi de 12 metri au fost ridicate în aer şi aruncate la 100 de metri distanță.

Potrivit meteorologilor și oamenilor de știință, uraganul devastator „Irma” se va abate asupra Floridei duminică. Peste 500.000 de persoane au fost rugate să părăsească statul Florida, iar Miami se așteaptă să fie distrus în proporție de 90%. Și acesta nu este singurul pericol care îi paște pe americani. Potrivit presei, în Atlantic s-au mai format două uragane – unul dintre ele a ajuns deja la categoria 3 și tinde sa devină și mai periculos. În Haiti, uraganul a provocat inundaţii şi pagube semnificative. Insula nu a reușit încă să-și revină de pe urma cutremurului din 2010.