Moartea deținutului din Penitenciarul numărul 17 Rezina, învăluită în mister. În timp ce autoritățile întârzie să anunțe cauza oficială a decesului, surse din cadrul penitenciarului au comunicat astăzi, pentru TV8, că bărbatul ar fi murit electrocutat în timpul unor lucrări de reparație în una dintre încăperile pușcăriei. Departamentul Instituții Penitenciare respinge aceasta versiune.

Într-un mesaj venit astăzi la TV8, sursa menționează că factorii responsabili știu foarte bine de ce a murit deținutul, dar nu înțelege de ce se feresc să anunțe oficial.

Bărbatul care a murit miercuri la Rezina, în penitenciar, s-a electrocutat. Nu știu de ce cei de la DIP ascund asta. Alți deținuți au văzut când a fost chemat medicul, dar nu au mai putut face nimic. Și încă cei de acolo făceau glume pe seama asta… El făcea reparație și s-a aninat de niște fire. Nu știu dacă asta e important, dar ziceam să vă spun. Văd că presa spune altceva”, se arată în mesajul recepționat de TV8

La rândul lor, cei de la Departamentul Instituțiilor Penitenciare resping această versiune. „Deci nu, nu poate fi vorba despre electrocutare, pentru că administrarea curentului electric, de fapt, propriu-zis se face de către angajați din coridor și nu poate deținutul de sine stătător să aibă acces la prizele electrice și așa mai departe. Nu este adevărat. V-am zis, cadavrul deținutului se află la Centrul de Medicină Legală, la secția Orhei și acolo o să ne prezinte toate detaliile privind cauza decesului deținutului”, a declarat Ofițerul de Presă DIP, Oleg Pantea.

Bărbatul a decedat miercuri, în Penitenciarul numărul 17. Acesta avea 43 de ani, iar în 2019 urma să fie eliberat. Circumstanțele cauzei sunt investigate de Procuratura raionului Rezina.