Performante notorii pentru Moldova la Campionatul Mondial de Dragon Boat juniori între cluburi, desfășurat în Veneția. După trei zile de participare, conaționalii noștri au cucerit cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz. Țara noastră este reprezentată de clubul sportiv „Vulturii”, din Drochia.

Campionatul Mondial de Dragon Boat între cluburile de juniori, este unul de succes pentru sportivii moldoveni. După primele trei zile de participare, Clubul sportiv „Vulturii”, face ravagii la competiția desfășurată în Veneția. La cursa de 200 de metri, aceștia au cucerit trei medalii de aur la echipajul format din 20 mixt, 10 mixt și 10 masculin. La ultima cursă, conaționalii noștri i-au înfruntat pe cei din Hong Kong.

La distanța de 500 de metri, tricolorii au cucerit aurul la 20 mixt, argintul și bronzul la 10 mixt și încă o medalie de aur la echipajul format din 10 băieți.

Astăzi, la cursa de 2000 de metri, Moldova și-a mai asigurat o medalie de aur. Sportivii moldoveni au urcat eroic pe podium.

Competiția, care este recunoscută de Federația Internațională de Canotaj, se desfășoară în perioada 3-8 septembrie.