„Un minut să te informezi, ca să previi o tragedie!”- este sloganul campaniei „Provocarea 100”, care își propune, cu ocazia Zilei Mondiale a Suicidului, să adune cicliștii din țară, pentru a atenționa asupra pericolului suicidului. Evenimentul este organizat în premieră în țara noastră. Campania îți propune să colecteze fonduri pentru a sprijini „Linia Verde” de Prevenire a Suicidului.

Campania „Provocarea 100” lansată astăzi, cheamă instituțiile guvernamentale și cetățenii să susțină financiar cauza prevenirii suicidului.

Ne propunem să colectăm peste 30.000 de euro. Și apelul nostru astăzi este – „Ajutați-ne să ajungem în localități!”, acolo unde suicidul se aude cel mai dureros. Întrebarea este cine vor fi acei actori, care vor dori să susțină această cauză ca noi să scădem proactiv rata suicidului în RM”, a declarat Liuba Ceban, fondatoarea Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului.

Voluntarii spun că prin contribuția lor, își doresc să stopeze fenomenul suicidului în Republica Moldova.

„Este o cauză nobilă și chiar statisticile despre suicid au devenit și mai mari, mai groaznice și înfricoșătoare și chiar vreau să depun și eu un efort pentru a preveni și a stopa aceasta”, afirmă voluntara Dorina Mazgras.

Evenimentul va avea loc duminică, începând cu ora 9:00. Cicliști de toate vârstele sunt așteptați la Arcul de Triumf din capitală. Cursa se va încheia la havuzul din Grădina Publică „Stefan cel Mare și Sfânt”. Ulterior, la ora 11.00, va fi deschis programul „Arta pentru viață” cu activități interactive pentru copii, tineri și adulți. Campania „Provocare 100”, își propune ca, pana în 2018, sa sensibilizeze peste 100 de localități rurale. Ziua Mondială a Sucidului este marcată în fiecare an, la 10 septembrie.