Un funcționar public din satul Lucești, raionul Cahul, este bănuit de circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare. Astfel, în rezultatul perchezițiilor forțelor de ordine au fost depistate și ridicate aproximativ 40 de tufe de plante de cânepă cultivată, cu o înălțimea de 3-4 metri.

E de menționat că urmărirea penală pe caz a fost începută în luna februarie anul curent, iar conform materialelor cauzei penale, persoană implicată în circulația drogurilor, cultiva plantele de cânepă într-o seră improvizată, amplasată în propria grădină.

Totodată, s-a constatat că persoană reținută este un funcționarul public, și anume consilier al primăriei din s. Lucești, raionul Cahul.

În prezent, față de persoană reținută a fost înaintat un demers în instanța de judecată, privind aplicarea măsurii preventive arestul preventiv pe un termen de 30 de zile, iar investigaţiile pe caz continuă, în scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în schema infracţională deconspirată.
În cazul în care va fi găsită vinovată, persoana reținută riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.