Ilon Musk a publicat astăzi prima fotografie completă cu prototipul costumului spațial dezvoltat de compania sa SpaceX. Este dintr-un material fin, uşor şi are un design alb-negru cu linii drepte şi forme geometrice. În imagine, acesta este prezentat lângă nava Dragon 2, primul zbor al căruia este programat pentru luna mai 2018.

Astronaut spacesuit next to Crew Dragon

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

În luna august, Musk a publicat prima imagine a costumului, menționând că dezvoltatorii le-a „fost foarte dificil să găsească un echilibru între estetică și funcționalitate”.

Costumele SpaceX sunt menite a fi purtate de astronauţi în momentul în care aceştia vor călători în nava spaţială a companiei, Capsula Dragonului. Nu sunt costume pentru presiune, aşa că nu sunt destinate plimbărilor prin spaţiu, dar vor fi purtate pe perioada călătoriei, în navă.

Costumele vor fi purtate de astronauţii NASA pentru călătoriile comerciale, când SpaceX va începe să lanseze oameni spre şi de la Staţia Spaţială Internaţională. În ianuarie, Boeing şi-a dezvăluit propriul design destinat spaţiului cosmic, pe care astronauţii îl vor purta pe drumul către SSI.