Mihail Olărescu, singurul președinte de raion care reprezenta Partidul Popular European din Moldova (PPEM), condus de Iurie Leancă, a anunțat astăzi că părăsește formațiunea.

„Ca urmare a unei analize ample a evoluției evenimentelor din ultima perioadă, vă anunț despre decizia mea de a părăsi rândurile PPEM, inclusiv mă retrag din funcția de președinte al organizației teritoriale și din fracțiunea acestui partid. Voi continua să activez în continuare în Consiliul raionului Cimișlia ca demnitar public și voi încerca să-mi duc la bun sfârșit mandatul de președinte al acestui raion, contez pe buna conlucrare cu toți aleșii locali, în interesul cetățenilor”, a scris Olărescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adăugat că aprecieză acțiunile guvernului Filip și pașii ce se întreprind pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Funcționarul mizează la o bună colaborare pe viitor cu partidul de la guvernare.

Olărescu a fost ales președinte al raionului Cimișlia în iulie 2015. El a fost singurul reprezentant al PPEM în fruntea unui raion.