/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/GRAFIC/ Țările din care Moldova importă carburanți. România este principalul furnizor

10 septembrie 2017, ora 16:46

România reprezintă principalul furnizor de produse petroliere deținând din totalul important o cotă de 96,3% la benzină și 77,2% la motorină. Această tendință se explică prin prezența pe piața autohtonă a companiilor petroliere care dețin rafinării proprii în statul vecin și distanța mică care permite importul pe cale rutieră la costuri relativ mici. Din celelalte țări furnizoare de produse petroliere principale pot fi menționate Federația Rusă cu 18,9% la motorină, Belarus cu 0,7% la benzină și 2,0% la motorină, Bulgaria cu 1,8 % la motorină.

Importurile de gaz lichefiat sunt efectuate din patru țări: Federaţia Rusă, România, Kazahstan și Belarus. În cazul gazului lichefiat poziția de lider este ocupată de Federația Rusă care deține o cotă de 66,2 %. Această tendință se explică prin faptul că prețul de vânzare a gazului lichefiat din Federația Rusă sunt mai mici fiind urmată de România cu 26,8%, Belarus cu 4,9% și Kazahstanul cu 2,1%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram