/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Lista celor mai votate proiecte din cadrul Bugetării Civile. Votează pentru cea mai bună idee

missing
10 septembrie 2017, ora 11:54

Până la încheierea procedurii de vot au mai rămas cinci zile, iar în acest răstimp unele proiecte au reușit deja să acumuleze mii de voturi. În proiectele mari, cele mai multe voturi le-au acumulat următoarele idei:

– Curtea dintre blocuri – un bun comun. Prevede o serie de activități participative cu implicarea, și din inițiativa locuitorilor a trei blocuri adiacente unui teren comun în vederea reabilitării și reamenajării zonelor de recreare, agrement, socializare și participare civică în cartierului din sectorul Ciocana (str. Pentru Zadnipru 4/1,2,3). Acest proiect a acumulat 5401 voturi(22,0%);

– Reparația supravegherea drumurilor constituie confortul, liniștea și siguranța adulților, pietonilor și şoferilor. Acest proiect prevede repararea drumului din apropierea blocurilor locative Cuza Vodă 13/3, 13/5, 13/8 …, cât și a altor blocuri din vecinătate, spre mai multe grădinițe și instituții de învățământ din zonă. Până acum proiectul a fost de 4411 (18,0%);

– Reamenajarea terenului de joacă pentru copii din curtea blocurilor de locuințe din bd. Mircea cel Bătrân 29/1, 29/2, 29/3. Proiectul a acumulat 4354 de voturi (18,0%).

În cadrul proiectelor mici, cele mai populare idei sunt:

– „Aleea terapeutică – o alternativă de relaxare” – 841 de voturi (24,0%);

– Promovarea sterilizării animalelor de companie în municipiul Chișinău – 337 de voturi (9,0%);

– Restaurarea terenului de joaca din ograda blocurilor locative str. Gheorghe Madan 46, Posta Veche, sectorul Râşcani – 332 de voturi (9,0%).

Proiectele pot fi votate pe site-ul Primăriei, AICI.

În anul curent, cetăţenii au depus spre finanţare prin mecanismul bugetării participative 53 de proiecte. Din acestea, 50 au fost acceptate şi propuse spre procedura de vot. Valoarea proiectelor depuse este de peste 4,2 milioane lei, iar cofinanţarea din partea grupurilor de iniţiativă este de 1,4 milioane lei, în condiţiile în care din bugetul municipiului Chişinău pentru implementarea bugetării civile a fost alocat 1 milion de lei. De asemenea, au fost colectate peste 4700 de semnături din partea cetăţenilor pentru susţinerea proiectelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram