Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi desfășoară astăzi cel de-al doilea congres al formaţiunii, în cadrul căruia va fi aleasă o nouă componenţă a organelor de conducere şi vor fi stabilite priorităţile pentru următoarea perioadă.

Congresul de constituire al Partidului Acțiune și Soli­da­ri­tate s-a desfășurat pentru prima dată pe 15 mai 2016 și a ales-o cu votul unanim al delegaților pe Maia Sandu în calitate de președintele formațiunii. De asemenea, în cadrul Congresului au fost aleși vicepreședinții PAS – Liliana Nicolaescu-Onofrei și Sergiu Musteață, secretarul general al partidului – Igor Grosu, au fost adoptate Statutul, Programul și Simbolistica PAS. Peste 11 zile partidul a fost înregistrat oficial de Ministerul Justiției.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova fondată și condusă de fostul ministru al Educației – Maia Sandu. Partidul este format pe baza platformei politice „În /pas/ cu Maia Sandu” inițiate la sfârșitul anului 2015.