/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Motivare financiară pentru angajații de la „Fulger”. Ce salarii ar putea primi polițiștii

missing
10 septembrie 2017, ora 10:37

În prezent, unui nou angajat din cadrul BPDS „Fulger” i se achită un salariu lunar de 4770.16 lei, iar odată cu implementarea propunerilor de modificare, salariul achitat unui nou angajat va constitui 6424.28 lei, diferența fiind suma de 1654.12 lei.

„În virtutea obligațiunilor funcționale asigură, prin metode și procedee specifice, restabilirea ordinii publice, neutralizarea și capturarea infractorilor deosebit de periculoși, protecția persoanelor a căror viață este în pericol, eliberarea ostaticilor, respingerea atacurilor armate sau în grup, căutarea și reținerea delicvenților evadați de sub arest”, astfel este prezentată misiunea celor de la Fulger în proiectul de lege.

Astfel, pentru executarea necondiționată a atribuțiilor și sarcinilor stabilite, cât și pentru înrolarea și menținerea în rândul efectivului a unor persoane cu competență, MAI susține că este necesară o motivare financiară a acestora, corespunzătoare riscurilor evaluate.

„Motivarea financiară insuficientă a angajalilor Brigăzii generează o fluctuație sporită a cadrelor. În acest context se va menționa că numai pe parcursul anului 2016 din cadrul Brigăzii s-au concediat 115 persoane, iar 28 de persoane s-au transferat în alte subdiviziuni ale IGP, unde activitatea nu presupune un grad de risc atât de sporit. De asemenea de la începutu lanului 2017 până în prezent s-au concediat 38 persoane, la moment în cadrul Brigăzii fiind vacante mai mult de 40 de funcții”, se menționează în proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram