/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Platforma pentru Egalitate de Gen cere o reprezentare echitabilă în Guvern a ambelor sexe

missing
10 septembrie 2017, ora 10:21

În cadrul unei conferințe de presă la IPN, vicepreședintele Platformei pentru Egalitate de Gen, Valentina Bodrug-Lungu, a spus că se va insista pe respectarea cotei de 40% la elaborarea listei angajaților Guvernului. Guvernul trebuie să revadă hotărârea de creare a unei secții în domeniul promovării politicilor de asigurare a egalității dintre femei și bărbați și să revină la crearea unei direcții pe această filieră. „Trebuie să fim foarte atenți și la următorii pași, pentru că urmează procedura de selectare a secretarilor de stat în ministere și vrem să vedem cum va fi asigurată și respectată acea cotă de 40%”, a spus Valentina Bodrug-Lungu.

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO), Sergiu Ostaf, este de părere că prezența masivă a femeilor în corpul secretarilor de stat ar fi o compensare a statisticilor de până acum.

Reprezentanta Coaliției „Viața fără Violență în familie”, Eleonora Grosu, și-a exprimat, în numele celor 21 de ONG-uri și instituții publice care activează în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie, dorința de a continua reformele începute în domeniul egalității de gen. Ea a menționat că Moldova, fiind parte a tratatelor internaționale, are obligația de a asigura egalitatea de gen.

Membrii Platformei au cerut și o întrevedere cu premierul Pavel Filip pentru a discuta acest subiect, o întrevedere cu echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Platforma pentru Egalitate de Gen a trimis interpelări în acest sens către instituțiile responsabile, însă nu au primit nici un răspuns oficial deocamdată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram