Serviciul Piscicol au desfășurat o amplă acțiune de inspectare în toate sectoarele de protecție piscicolă în noaptea de duminică spre luni, depistând mai multe încălcări ale legislației privind pescuitul în obiectivele acvatice piscicole naturale. Astfel:

– Inspecția Piscicolă Cahul a depistat 2 braconieri în preajma satului Etulia Nouă,
– Inspecția Piscicolă Briceni-Edineț a depistat 2 persoane care pescuiau ilegal în preajma localității Cuconeștii Noi și Bădragii Vechi, r-nul Edineț, dar și 2 plase de pescuit monofilament instalate pe r. Prut.
– Inspecția Piscicolă Șoldănești-Rezina a documentat 4 încălcări,
– iar pe lacul de acumulare Dubăsari în preajma satelor Holercani și Moldovata au fost încheiate 8 procese-verbale și depistate 7 plase de pescuit monofilament de către Inspecția Piscicolă Orhei-Criuleni și Aparatul Central.
– La Ungheni și Soroca Inspecțiile Piscicole au depistat câte o încălcare,
– iar alte 3 procese-verbale au fost încheiate pescarilor din preajma satului Pîrîta, r-nul Dubăsari, care pescuiau pe timp de noapte.

Doar într-o noapte, în total au fost întocmite de către inspectori 21 procese-verbale conform art. 114(1) al Codului Contravențional, suma amenzilor aplicate constituie 6600 lei.