Subiectul relansării rutei aeriene directe între Republica Moldova și Republica Belarus a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre viceministrul Sergiu Bucataru și Excelența Sa, dl. Sergei CHICHUK, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în Republica Moldova.

Oficialii au accentuat mai multe aspecte benefice care vor rezulta din relansarea unei curse directe dintre țări. asupra acestui subiect. De asemenea, s-a făcut și un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea unui parteneriat strategic de cooperarea în domeniul transportului rutier și aerian între cele două state.

Oficialii s-au referit la subiectele privind liberalizarea transportului rutier în regim bilateral și tranzit, precum și modificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Belarus cu privire la serviciile aeriene, semnat la Chișinău, la 12 septembrie 1995.

La finalul întrevederii, s-a convenit necesitatea impulsionării cooperării între grupurile de lucru și comisiile mixte dintre ambele state.