Spaniolul Rafael Nadal a cucerit pentru a treia oară în carieră unul dintre cele mai prestigioase turnee de tenis, US Open. În finală, ibericul la înfruntat pe sud-africanul Kevin Anderson, de care a trecut fără emoții în 3 seturi. Nadal și-a asigurat un cec în valoare de 3,7 milioane de dolari.

Tenismenul spaniol Rafael Nadal și-a confirmat încă odată poziția de lider în clasamentul mondial, cucerind cel de-al treilea titlu US Open și cel de-al 16 turneu de mare șlem în carieră. În marea finală disputată la New York, ibericul a trecut fără emoții de sud africanul Kevin Anderson în 3 seturi, scor 6-3, 6-3, 6-4.

Nadal l-a înfruntat fără emoții pe adversarul său, aflat la prima prezență într-o finală a unui turneu de prestigiu. Ocupantul locului 15 ATP, nu a avut nici o șansă de brake, în timp ce spaniolul a profitat de serviciile sale puternice.

Tenismenul, de 31 de ani, și-a mai asigurat alte 2 trofee de la turneul US Open, în anii 2010 și 2013: „Desigur, personal, sunt impresionat de ceea ce se întâmplă în acest an. Acum, după câțiva ani de probleme, accidentări, poate și erau momente când nu jucam bine”.

Rafael Nadal a împărțit astfel turneele de Grand Slem din acest an cu rivalul său, Roger Federer. Elvețianul a cucerit în acest sezon turneele de la Australian Open și Wimbledon, în timp ce spaniolul – Roland Garros și, mai nou, US Open.