Cearta între avocații lui Veaceslav Platon și judecătoarea care examinează dosarul acestuia. Apărătorii s-au declarat indignați de faptul ca instanța a stabilit ședința pentru ora 13, iar ulterior a dispus ca aceasta să aibă loc cu două ore mai devreme. Din această cauză avocații au întârziat, iar unele probe au fost examinate în lipsa lor. Ajunși la Judecătorie, primul lucru pe care l-au făcut avocații a fost recuzarea magistratei. Procurorul pe caz a refuzat să comenteze incidentul.

Ieri noaptea am primit un SMS de la așa numita grefieră a doamnei Moscalciuc care ne-a informat că ședința de judecată nu va avea loc la ora 13, dar la ora 11. E o încălcare extrem de gravă încă o dată comisă de mult stimata doamnă Moscalciuc. Noi nu putem avea încredere în această magistrată care examinează cauza penală fără avocații aleși”, afirmă avocatul Eduard Rudenco.

Să ne spuneți doar cum comentați acțiunile avocaților ? Păi am spus, nu le comentez nici într-un fel. Întrebați avocații”, a spus în schimb procurorul Alexandru Cernei.

Veaceslav Platon are deja trei dosare pe rol. Prima cauza, privind fraudele din BEM, în care omul de afaceri a fost condamnat la 18 ani de închisoare, se află pe masa magistraților Curții de Apel. În paralel, Judecătoria Buiucani examinează dosarele privind tentativa de escrocherie în proporții deosebit de mari, dar și de corupere a mascaților de la „Pantera” de către Platon. În toate cele trei cauze Platon se declara nevinovat.