Unul din inculpații în dosarul fostului Ministru al Agriculturii, Eduard Grama, și-a recunoscut vina și a solicitat ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată. Este vorba de Vasile Moisei, angajat al Camerei de Comerț, acuzat că ar fi autorizat defrișarea unei livezi de pe terenurile care ulterior ar fi fost înstrăinate. Însăși inculpatul recunoaște acțiunile imputate, dar spune că a acționat conform legii și respinge acuzația că ar fi fost mituit.

Potrivit procurorului, Vitalie Moisei este învinuit de faptul că ar fi primit mită în valoare de până la 5 mii de lei pentru urgentarea întocmirii unor acte. Însăși Moisei spune că a cerut ca dosarul să fie examinat în procedură simplificată pe motiv că nu vrea să fie purtat prin instanță câțiva ani. El spune că în actele pe care le-a emis nu a făcut nimic altceva decât să indice rezultatele unei expertize. El neagă faptul că ar fi luat mită și speră să fie achitat.

Nici fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, nici ex-directorul Colegiului de viticultura, Lazar Chirica, nu-și recunosc vina. Grama este acuzat de corupere pasivă și riscă până la 15 ani de pușcărie.

Potrivit anchetei, acesta împreuna cu fostul director al Colegiului ar fi încercat să înstrăineze aproape 38 de hectare de teren care aparțineau instituției de învățământ. În total, în dosar sunt vizate 10 persoane.