/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Referendum anti-Chirtoacă. Vor să-l anihileze pe Chirtoacă, umilindu-l pe Ghimpu

missing
12 septembrie 2017, ora 18:03

Proiectul, care prevede demiterea prin referendum a primarului Dorin Chirtoacă, a fost prezentat de socialistul Ion Ceban, tot el purtător de cuvânt al lui Igor Dodon.

Cu subiectul privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, iar întrebarea să sune în felul următor: „Sunteți pentru revocarea primarului general al municipiului Chișinău, domnului Dorin Chirtoacă?””, a propus consilierul PSRM, Ion Ceban.

Subiectul a generat reacții aprinse din partea liberalilor. Potrivit lor, socialiștii ar încerca să acapareze primăria intrând „pe fereastră”:

Dânșii nu au nici o șansă să intre pe ușa din față a primăriei și încearcă să intre pe fereastră. Este același lucru pe care ni-l propun ei acum”, susține consilierul PL, Ion Cebanu.

Votarea proiectului nu a trecut fără replici tăioase.

Toată lumea își dă seama că este un act politic și se vede cu ochiul liber dorința nesăbuită a cuiva de a acumula un coș de capital politic”, a declarat Ilian Cașu, consilier Partidul Nostru.

Dacă noi suntem anti-Chișinău și anti-Moldova, atunci eu nu știu cine sunteți voi, care ați băgat Chișinăul într-o groapă”, a menționat consilierul PPEM, Ruslan Codreanu.

Le-am propus funcția de viceprimar și au refuzat-o, pentru că sunt mână în mână cu socialiștii. Dacă vreți să lingeți papucii la socialiști și Kremlinului, mergeți înainte”, a declarat consilierul PL, Ion Cebanu.

A reacționat și Dorin Chirtoacă. Aflat în arest la domiciliu, acesta face reparație la casa părintească de la Colonița. Primarul suspendat a scris cu vopsea, pe ușa casei, data referendumului, a postat imaginile pe Facebook și a comentat: „E cinic să pui referendum de ziua de naștere a domnului Mihai Ghimpu. (…) Cineva dorește să-i facă un cadou? Aceasta denota nimicnicia și josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trâmbițat, l-au trecut prin judecăți și CMC, iar în același timp confirmă că scopul lor este unul meschin și nu de a apăra interesele locuitorilor Chișinăului”.

La rândul său, socialistul Ceban a menționat că data de 19 noiembrie a fost aleasă deoarece tot atunci urmează să aibă loc alegeri la Sângera.

De ce 19 noiembrie? Pentru că am explicat, este vorba de alegerile care sunt stabilite în circumscripția electorală Chișinău, mă refer aici la Sângera, a precizat consilierul PSRM, Ceban.

TPentru ca referendumul din 19 noiembrie să fie valid, împotriva lui Chirtoacă ar urma să voteze același număr de alegători, plus unu, care l-au ales pe Dorin Chirtoacă în iunie 2015, când s-a duelat, în turul doi, cu socialista Zinaida Greceanîi. Atunci, pentru Dorin Chirtoacă au votat 163 de mii 570 de alegători sau 53,54% față de 46,46% cât a obținut candidatul stângii socialiste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram