/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Ambasadorul rus, convocat din nou la MAE

Arestul lui Usatîi va fi examinat la CEDO. Avocații invocă fabricarea dosarelor din motive politice

13 septembrie 2017, ora 18:56

„Noi considerăm că este un act ilegal, mă refer la arestul lui Renato Usatîi și avem deja scrisoarea de la CEDO, din 10 august 2017, prin care a fost atribuit numărul dosarului Renato Usatîi vs R. Moldova cu referire la acest arest. 21.22”, a explicat avocatul Ion Cerga.

În plângere, avocații au invocat încălcarea dreptului la un proces echitabil, dar și lipsa dovezilor necesare pentru eliberarea unui mandat de arest. Examinarea unui dosar la CEDO poate dura și până la cinci ani. Apărătorii susțin că cele trei cauze penale pornite în privința clientului lor ar fi fabricate și că astfel se încearcă eliminarea de pe arena politica a unui politician incomod puterii.

Renato Usatîi se află de mai bine de un an la Moscova, fiind anunțat în urmărire generală. El este învinuit de tentativă de asasinare a fostului bancher Gherman Gorbuntov, acuzații respinse de Usatii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram