/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

DGETS face precizări. Mai multe grădinițe sunt închise nu din lipsa cadrelor, ci au intrat în reparații capitale

13 septembrie 2017, ora 15:33

Instituția informează că actualmente 10 instituții de învățământ preșcolar și-au sistat temporar activitatea nu din cauza lipsei de cadre – așa cum au declarat în presă unele formațiuni politice din cadrul CM Chișinău, inducând în eroare opinia publică – ci pentru că se află în lucrări de reparații capitale, în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară FISM, acordat de Guvernul României, sau din bugetul Direcțiilor educație, tineret și sport din sector.

Astfel, la 13.09.2017, în temeiul ordinelor DGETS, a fost prelungită sistarea temporară a activității instituțiilor după cum urmează:

Sectorul Botanica: Grădinița nr.49 – lucrări de reparații în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară FISM, acordat de Guvernul României;

Sectorul Buiucani: IET nr.34, IET nr.62, IET nr.85, IET nr.143, IET nr.164 – realizarea lucrărilor de reparații capitale la blocul alimentar sau/și spălătorie. IET nr.54 își va relua activitatea din data de 18.09.2017;

Sectorul Centru: IET nr.23 (edificiul bd. Ștefan cel Mare), realizarea lucrărilor de reparații capitale;

Sectorul Ciocana: IET nr.1 Budești – lucrărilor de termoizolare a instituției, reparația pavilioanelor etc.;

Sectorul Râșcani: IET nr.81 – lucrări de reparații în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară FISM, acordat de Guvernul României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram