Igor Dodon a comentat decesele din penitenciare. Acesta a spus că a dat indicații consilierilor și crede că săptămâna viitoare va fi un raport pregătit la această temă. Declarațiile au fost făcute astăzi, 13 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

„Evident că am dat indicații consilierilor, consilierul care este secretarul Consiliului Suprem de Securitate și consilierul pe misiuni speciale, să afle toată informația. Eu voi insista ca acest subiect să fie inclus și în agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate. Cred că săptămâna viitoare va fi tot raportul pregătit”, a precizat șeful statului.

La insistența reporterului TV8 dacă decesele date sunt o problemă de sistem, Dodon a afirmat „Va fi raportul, voi veni cu detalii”.

Amintim că la 8 septembrie curent, Igor Dodon a refuzat să răspundă la întrebarea reporterului TV8 despre moartea în detenție a mai multor persoane.

TV8 a mediatizat trei cazuri de decese în penitenciare: cazul lui Andrei Braguța”, decesul lui Dorin Lupan în Izolatorul Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani în luna iulie 2017, care s-ar fi strangulat cu șireturile. Și cazul din Penitenciarul nr.17 Rezina, unde a murit un bărbat care, potrivit unor surse, s-a electrocutat.