Un moldovean în vârstă de 50 de ani, a recunoscut în instanțele judecătorești din Italia că și-a omorât soția acum opt ani: „E adevărat. Am ucis-o eu, însă nu am vrut asta. A fost o nenorocire”. 

Crima a fost săvârșită pe fonul unei certe legată de educația copiilor și a unei presupuse infidelități. Potrivit presei italiene, bărbatul i-a dat femeii un pumn, suficient de puternic pentru ca Aftenia Viorica să cadă de pe banca pe care era așezată și să moară în urma unei lovituri dure.  Ivan Ichim a recunoscut că și-a lovit mortal soția pe  30 aprilie 2009.

Ulterior, bărbatul a transportat corpul ei neînsuflețit lângă un debarcader, unde a fost găsită de forțele de ordine. Corpul femeii era în stare avansată de descompunere, motiv pentru care a fost dificilă identificarea acesteia, mai ales că la fața locului nu era prezente acte de identitate.

Pentru mult timp, moldoveanca decedată a fost numită de presa din peninsulă ca „femeia fără nume”, însă la un moment dat a fost posibilă reconstrucția feței acesteia, care corespundea cu una dintre persoanele date dispărute în Moldova. Mai târziu s-a descoperit că femeia locuia în Italia cu soțul său, care își găsise aici un post de muncă.

În 2011, tribunalul din Verona a emis pe numele moldoveanului un mandat de arest, acesta fiind dat în căutare internațională. Ivan Ichim a fost arestat în noiembrie 2015 de către poliția din Ucraina, după care a fost extrădat Italiei.

În această lună, bărbatul a fost condamnat la 10 ani și 8 luni pentru crima săvârșită.

Foto: larena.it, pressreader.com