Cinci persoane au fost reținute după o serie de percheziții la mai multe agenții de angajare în câmpul muncii în Israel. Poliția și procurorii au descins în 27 de locații, domicilii și oficii. Indivizii sunt suspectați că ar fi angajat în câmpul muncii, ilegal, zeci de moldoveni.

Organele de drept din Israel urmează să decidă. Care va fi soarta cetățenilor RM care au fost angajați în baza actelor false”, a declarat șeful centrului pentru combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi.

Acuma o să avem un șir de probe de materiale, care urmează a fi analizate. Cauza penală este pornită pe faptul migrațiunii ilegale, care prevede pedeapsă până la 7 ani de închisoare”, a explicat șeful biroului antitrafic și investigarea crimelor, Vladimir Moșneaga.

După percheziții, au fost ridicate acte ale beneficiarilor, tehnica de calcul, telefoane și aproximativ 100 de mii de euro. Urmărirea penală a fost inițiată încă în 2015. Potrivit procurorilor, în schemă ar fi fost implicate 10 persoane.

Pentru organizarea plecării și angajarea în câmpul muncii, membrii grupului primeau de la 6.500 pana la 7.000 euro, pentru o persoana. Anchetatorii, urmează să evalueze câți bani au obținut în total membrii grupării pe parcursul activității.

În total au fost efectuate 27 de percheziții la domiciliile și oficiile membrilor grupării criminale. Urmărirea penală a fost inițiată în 2015, fiind documentată angajarea ilegală în câmpul muncii a zeci de cetățeni ai Republicii Moldova.