/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Grup specializat în migraţie ilegală în Israel, destructurat. Primeau până la 7000 de euro pentru persoană

13 septembrie 2017, ora 18:25

Organele de drept din Israel urmează să decidă. Care va fi soarta cetățenilor RM care au fost angajați în baza actelor false”, a declarat șeful centrului pentru combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi.

Acuma o să avem un șir de probe de materiale, care urmează a fi analizate. Cauza penală este pornită pe faptul migrațiunii ilegale, care prevede pedeapsă până la 7 ani de închisoare”, a explicat șeful biroului antitrafic și investigarea crimelor, Vladimir Moșneaga.

După percheziții, au fost ridicate acte ale beneficiarilor, tehnica de calcul, telefoane și aproximativ 100 de mii de euro. Urmărirea penală a fost inițiată încă în 2015. Potrivit procurorilor, în schemă ar fi fost implicate 10 persoane.

Pentru organizarea plecării și angajarea în câmpul muncii, membrii grupului primeau de la 6.500 pana la 7.000 euro, pentru o persoana. Anchetatorii, urmează să evalueze câți bani au obținut în total membrii grupării pe parcursul activității.

În total au fost efectuate 27 de percheziții la domiciliile și oficiile membrilor grupării criminale. Urmărirea penală a fost inițiată în 2015, fiind documentată angajarea ilegală în câmpul muncii a zeci de cetățeni ai Republicii Moldova.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram