/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

Leancă, despre reacția lui Dodon la numirea lui Sturza: Se comportă ca un copil răsfățat

13 septembrie 2017, ora 17:00

„PPEM își asumă această mare responsabilitate, este gata să participe la actul guvernării în această perioadă deloc simplă, ba din contra foarte complicată pentru țară. Și împreună cu coaliția de guvernare să demonstrăm că suntem în serviciul cetățenilor”, a declarat Leancă.

Acesta i-a cerut lui Dodon să fie responsabil. „Noi îi cerem cu fermitate domnului Dodon să fie un președinte responsabil și să nu facă altceva decât să respecte legea. Coaliția are toate drepturile egale să-și desemneze candidatul. Și nu există nici un motiv, nici politic, nici juridic, astfel încât Dodon să respingă candidatura lui Sturza”, explică Leancă.

Totodată, liderul PPEM a subiniat că afirmațiile lui Dodon precum că în fruntea unei armate trebuie să fie un militar sunt minciuni sfruntate. „Un element fundamental al democrației occidentale este că în fruntea unei armate se află un civil, doar așa se exercită controlul civil asupra armatei. Și Moldova trebuie să urmeze exact acest drum”.

Leancă a mai spus că Dodon se comportă ca un fel de „Gică contra, un copil răsfățat care face ceea ce își poftește și dorește”, specificând că la el ân partid poate să se conducă de regulile impuse de el, dar privind numirea unui ministru al Apărării vorbim de țară. Spre final și-a exprimat speranța că Dodon va da dovadă de maturitate și va accepta candidatura lui Sturza.

Menționăm că ieri, 12 septembrie Vladimir Plahotniuc, Președintele Partidului Democrat (PD), a înaintat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram