/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Coabitarea politică dintre PSRM și PD s-a încheiat? Dodon îl vrea pe tatăl finului său ministru al Apărării

13 septembrie 2017, ora 17:58

Igor Dodon a declarat, într-o conferință de presă, că a expediat o scrisoare Guvernului în care își anunță refuzul de a-l numi pe Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării. Dodon a sugerat Guvernului să-l propună în această funcție pe Victor Gaiciuc.

Înaintarea unei persoane care nu este profesionistă, unei persoane asupra căreia planează suspiciuni în ceea ce ține de salarizarea din surse externe. Vă bateți joc de ofițeri! Am semnat o scrisoare, prin care recomand în care recomand în calitate de comandant supreme al forțelor armate un profesionist”, a declarat Igor Dodon.

Jurnaliștii de investigație au scris anterior că Dodon l-ar fi cununat pe fiul mai mic al generalului Gaiciuc. Mai mult, anul acesta, cu ocazia Zilei Independenței, președintele i-a conferit „Ordinul Republicii” celui pe care vrea să-l facă acum șef al Armatei. Democrații au anunțat că dacă Dodon va respinge candidatura lui Sturza, acesta va fi înaintat din nou. Conform legii, a doua oară, Dodon este obligat să semneze decretul de numire a candidatului propus de Guvern.

În cazul în care candidatura lui nu va fi acceptată de președintele țării, o spun de pe acum foarte clar că noi vom înainta a doua oară președintelui aceeași candidatură. Nu acceptăm niciun fel de scheme și compromisuri la acest subiect”, a menționat marți Vlad Plahotniuc în cadrul briefingul săptămânal organizat de PDM.

Premierul Pavel Filip a reacționat la propunerea președintelui Dodon de a-l numi pe Gaiciuc la Apărare. „Eu înțeleg că D-lui se inspiră de la un model dintr-o țară pe care o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioare pe pământ, să înțeleagă că R. Moldova este o țară parlamentară”, a spus Filip la începutul ședinței Executivului.

Și la conferința de presă de astăzi, Igor Dodon s-a chinuit să scape de „ștampila” că ar fi „omul lui Plahotniuc”, amenințându-l pe acesta că va ridica poporul la răscoală dacă liderul PDM va încerca să anihileze instituția prezidențială.

„Plahotniuc încearcă să demoleze instituția de stat pe care n-o controlează. Și ce mai departe? Așteptați să vin la voi, la plocon, n-o sa vin.”

Victor Gaiciuc a deținut funcția de ministru al Apărării în Guvernul Tarlev, în perioada 2001-2004. A fost demis printr-un decret prezidențial, la solicitarea Consiliului Suprem de Securitate, urmare a unui scandal legat de dispariția din depozitele Armatei Naționale a unui lot de armament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram