/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

/VIDEO/ Refugiat în Germania, Petrenco vine cu precizări despre plecarea sa: „Nu vreau să joc după regulile lui Plahotniuc!”

13 septembrie 2017, ora 18:42

Deși a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și are interdicție de a părăsi țara, Petrenco a reușit să fugă în Germania încă la începutul lunii august. Liderul partidului ”Casa Noastră Moldova” crede că, de la distanță, are mai multe șanse să-și apere drepturile.

„Principala idee este că metodele democratice de luptă în Republica Moldova s-au epuizat. Să joc după regulile regimului și ale lui Plahotniuc și să imit lupta politică nu vreau, să stau și să nu am posibilitatea de a întreprinde ceva – nu pot. În afara Republicii Moldova am mai multe posibilități să aduc aportul meu în eliminarea acestui regim decât să stau cu mâinile legate, ca un ostatic, la Chișinău”. a declarat Petrenco.

Petrenco a refuzat să ne spună cum a reușit să iasă din Republica Moldova, în condițiile în care are interdicție din partea instanței. El a spus că nu s-a gândit încă ce va întreprinde dacă va fi anunțat în căutare internațională. Întrebat despre dosarul său, care a fost expediat la Curtea de Apel, Petrenco a spus că de acesta se vor ocupa avocații.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a declarat că partidul nu comentează afirmațiile lui Petrenco referitoare la Vlad Plahotniuc, menționând că asupra cazului trebuie să se expună organele de urmărire penală. Am solicitat o reacție și din partea procurorului Nicu Șendrea, dar deocamdată acuzatorul nu a binevoit să ne răspundă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram