/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Șeful IGP comentează supoziția că Braguța s-a infectat de pneumonie în izolatorul poliție: „Afară era cald!”

13 septembrie 2017, ora 17:22

Deși, săptămâna trecută, procurorii anunțau că Andrei Braguța s-a îmbolnăvit deoarece a fost ținut dezbrăcat și fără saltea într-o celula rece, Pînzari combate rezultatele expertizei printr-un singur argument: „Afară era cald!”.

Nu cred că este așa, dar urmează să se expună Procuratura. Afară era, știți, foarte bine. Erau peste 30 de grade și nu cred că a fost temperatura mult mai rece în izolator”, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Întrebat când a inspectat ultima oară Izolatorul, Pânzari a răspuns că a fost chiar după moartea tânărului și că nu a sesizat acolo nimic suspect.

Cum sunt condițiile în izolatorul pentru detenție provizorie în viziunea dumneavoastră, dacă, totuși, ați fost și l-ați vizitat? – Condițiile sunt cele prevăzute de lege. Noi suntem inspectați și de organele internaționale. Încălcări majore nu au fost constatate”, susține Pînzari.

Tânărul Andrei Braguța a decedat pe 26 august în penitenciarul „Pruncul”. Expertiza realizată de Centrul de Medicina Legală a arătat că acesta a murit din cauza pneumoniei purulente.

Ulterior, procurorii au anunțat că angajații Izolatorului intenționat l-ar fi ținut pe Braguța fără haine și fără saltea în celulă. A fost pornită o cauză penală pentru tratament inuman și degradant, în cadrul căreia sunt cercetate toate persoanele care au intrat în contact cu tânărul decedat în custodia statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram