Tragedie de nedescris într-o școală internat din capitala Malaeziei, Kuala Lumpur. Cel puțin 25 de oameni, majoritatea copii, au ars după ce instituția a fost cuprinsă de flăcări. Aceasta este o religioasă, unde elevii învață să memoreze Coranul. Cauzele incendiului încă nu se cunosc dar se presupune că flăcările ar fi pornit de la un scurt circuit.

„Școala din Kuala Lumpur a izbucnit în flăcări neașteptat. 25 de studenți dintre care și profesori au decedat într-o școală religioasă din Malaezia.”

Incendiul a izbucnit când elevii încă dormeau. Tinerii s-au pomenit ca într-o cușcă pentru că școala avea doar o singură intrare, iar geamurile erau înconjurate de gratii de metal. Disperaţi, elevii cu vârstele cuprinse între 13 şi 17 ani s-au adunat la geam şi au început să strige după ajutor.

„El avea vârsta de 14 ani, învăța într-o școală religioasă, îi plăcea aici și iubea ceea ce face. Aseară, la ora 10 trebuia să meargă la o casă, l-am condus o parte din drum, atunci a fost ultima dată când l-am văzut.”

23 de elevi şi doi gardieni au murit în urma incendiului. Alte şapte persoane au fost rănite şi au fost transportate de urgenţă la spital. Trupele de intervenţie au reuşit să salveze 11 oameni ce se aflau în interiorul clădirii cuprinse de flăcări. Pompierii au reuşit să stingă incendiul abia după o oră. Autorităţile sunt de părere că incendiul ar fi izbucnit de la un scurt circuit. În ultimii doi ani, în internatele din Malaezia au avut loc peste 200 de incendii. Acesta, însă, a fost catalogat drept cel mai dezastruos din ultimele 2 decenii.