După ce au primit arest preventiv la Judecătoria sectorului Rîșcani, avocații celor trei polițiști suspectați în dosarul morții lui Andrei Braguța, au contestat încheierea la Curtea de Apel. Magistrații au respins, însă, cererea avocaților de ai elibera.

Magistrații au respins cererile avocaților celor trei polițiști după mai bine de o oră de deliberări. Suspecții se declară în continuare nevinovați.

Eu nu știu de ce toți spun că eu am făcut-o! Toți spun în folosul lui cred că”, a declarat suspectul Igor Orbu.

Dacă până acum fugeau de jurnaliști, astăzi, avocații suspecților au încercat să fie astăzi mai cooperanți. Ei au spus că nu au văzut imaginile video din care ar reieși că clienții lor ar fi permis maltratarea lui Braguța.

Toate probele o să le prezinte prucuratura. Nu avem probe” afirmă avocatul lui Orbu, Vitalii Lazăr.

Probele sunt în dosar, noi nu avem acces la ele, dor din ceea ce s-a prezentat și atât”, a adăugat lui Aurel Isachi, Ludmila Bolocan.

Procurorul care inspectează decesul morții lui Andrei Braguța, susține că decizia instanței, luată de magistrații Curții de Apel, este irevocabilă. În ceea ce privește dosarul Braguța.

„Dosarul este la faza de investigare se colectează probe și le analizăm și identificăm făptuitorii pe parcurs”, explică Ruslan Lupașcu, procurorul Ruslan Lupașcu.

Cei trei polițiști suspectați că ar fi admis maltratarea tânărului Andrei Braguța, urmată de decesul acestuia, au primit arest preventiv la data 6 septembrie curent. Acestea au fost escortați la izolatorul CNA pe un termen de 20 de zile.