Echipa TV8 a fost agresată astăzi la Grădinița nr.23 din Capitală, în timp ce filma un subiect despre prelungirea reparațiilor la 10 instituții preșcolare din Chișinău. Furioși ne-au întâmpinat și cei de la Grădinița 81, interzicându-ne să intram în instituție. Ne-au închis ușa în față, explicându-ne că directoarea nu este în instituție. Cei de la Direcția Educație s-au declarat surprinși de comportamentul subordonaților.

„Instituție publică? La revedere. – Dar cine sunteți Dvs? – Du-te în… de aici! Du-te de aici! Duceți-vă de aici! Voi nu aveți dreptul! Eu v-am spus să plecați. Voi nu aveți dreptul. Fără permisiune”.

Incidentul s-a produs la Grădinița nr.23 din capitală în timpul realizării unui reportaj despre cele 10 grădinițe aflate încă în reparație.

„Eu nu v-am permis. Duceți-vă de aici? Cine sunteți Dvs? Voi cine sunteți? Ați intrat pe teritoriul grădiniței. Afară! Afară! La revedere! – Dar cine sunteți dvs că ne agresați? – Afară!”

Cu aceeași „căldură” am fost întâmpinați și la Grădinița nr.81. Echipa TV8 a fost împiedicată să filmeze pe motiv că nici directoarea, nici „metodistul” nu s-ar fi aflat în instituție.

„D-na directoare e dusă la Direcție. – Dar este doamna metodist? – Nu este. – Dar unde este? – Nu cum, eu trebuie să vă dau darea de seamă? E la altă grădiniță”.

Şeful interimar al Direcţiei generale educație, tineret şi sport, Alexandru Fleaș, s-a declarat surprins de incidentul de la cele două grădinițe. De asemenea, el nu ne-a putut spune de ce, directoarea grădiniței nr. 81 lipsea de la serviciu în momentul în care instituția a fost vizitată de echipa TV8.

„Nu știu. Trebuie de clarificat la care instituție ați fost și nu ați găsit directorii pe loc. Nu vă pot spune”, ne-a declarat Alexandru Fleaș.

Mai mulți angajați ai instituțiilor preșcolare ne-au anunțat că ar fi fost amenințați de cei de la Direcție educație după ce s-au plâns jurnaliștilor din cauza salariilor mizere.

„Este un fals probabil. Nu cunosc asemenea situații. Noi nu am dat indicații să nu se vorbească cu presa. – Dar Direcția nu îi presează la acest domeniu? – Nu absolut deloc,” a mai adăugat funcționarul.

Au fost, totuși, și situații fericite – la grădinițele care și-au reluat deja activitatea.

„Noi de pe 11 septembrie am început activitatea în instituția preșcolară numărul 62, practic toți suntem la serviciu”, a menționat Ina Morărescu, directoarea instituției 62.

Ieri, Direcția educație a anunțat că 10 grădinițe din capitală nu și-au reluat activitatea pe motiv că nu s-au încheiat reparațiile.