Membrii „Partidului Nostru” se plâng că ar fi terorizați de Partidul Democrat. Aceștia declară că PD ar exercita presiuni asupra primarilor și consilierilor din Bălți, dar și din alte raioane, cerându-le să părăsească formațiunea și să adere la Partidul Democrat, amenințându-i cu dosare penale. Serviciul de presă al democraților a refuzat să comenteze aceste acuzații.

Reprezentanții Partidului Democrat ajung la consilierii noștri și prin intermediul amenințărilor. Le promit că dacă nu vor părăsi „Partidul Nostru” și nu vor adera la Partidul Democrat, sau să rămână se vor pomeni cu droguri, arme și muniții, iar apoi le for fi intentate dosare penale”, a declarat consilierul municipal din Bălți Nicolai Grigoroșin.

Aceștia susțin că nu doar consilierii din Bălți au fost amenințați.

În ultima perioadă relativ recent am fost preîntâmpinată din surse foarte demne de încredere că poliția locală a primit indicații ca în termeni cât mai restrânși, primarul să fie înlăturat din funcție, cel puțin arest la domiciliu”, afirmă primarul orașului Drochia din partea Partidul Nostru, Nina Cerepeu.

În acest sens, membrii Partidului Nostru au înaintat un demers către misiunile diplomatice din Republica Moldova, dar și către instituțiile europene.

„Atragem atenția Comunității Internaționale asupra terorii declanșate de regimul banditesc al lui Plahotniuc împotriva opoziției din țară”, spune vicepreședintele „Partidului Nostru”, Elena Grițco.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a spus că Partidul Democrat nu comentează aceste acuzații, menționând doar că PD este preocupat de reforme și că democrații sunt deschiși pentru a colabora în interesul cetățenilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!