Forțele de ordine au depistat o plantație de cânepă, care, în caz că nu era descoperită și ajungea la maturitate, traficanții de droguri urmau să obțină un profit de aproximativ 86 milioane de lei din comercializarea marijuanei pe piața neagră.

Cânepa a fost descoperită în seara zilei de 14 septembrie curent, camuflată într-un lan de porumb și cultivată pe un teren cu o suprafață de aproximativ 1 ha, în proximitatea satului Obileni, Hîncești. Ca urmare a măsurilor de investigație efectuate, echipa formată din ofițerii de investigații și angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Leușeni-1”, au stabilit că proprietarul terenului este un bărbat în vârstă de 33 ani, locuitor al acestui sat.

La fața locului, s-a stabilit că plantele au fost special cultivate și bine îngrijite. Proprietarul terenului a declarat că nu cunoaște nimic despre plantația dată, deoarece acum un an, a dat în arendă unei alte persoane, cu scop de plantare a porumbului. Mai mult, arendașul s-a dovedit a fi un bărbat de 54 de ani, rudă cu proprietarul terenului, care a avut anterior antecedente penale.

Întreaga plantație, cca 21 500 fire de cânepă, au fost smulse și depozitate la Sectorul Poliției de Frontieră „Leușeni-1”, până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Investigațiile pe cazul dat continuă în vederea identificării persoanelor responsabile de plantarea cânepei.