Sex și beții la locul de muncă! Un fost polițist de la Izolatorul în care ar fi fost bătut Andrei Braguța îi acuză pe doi foști colegi ca ar fi întreținut relații sexuale cu o reținută chiar în Izolator. Potrivit sursei, șeful instituției ar fi știut, dar ar fi încercat să mușamalizeze cazul. Un alt angajat al Izolatorului ar fi venit băut la muncă. Unul din polițiștii acuzași de întreținerea relațiilor amoroase este reținut acum în dosarul morții lui Braguța. Toți cei vizați resping categoric acuzațiile. Procuratura Pentru Combaterea Criminalității Organizate investighează presupusa relație sexuală din Izolator.

Potrivit fostului angajat al Izolatorului în care ar fi fost bătut Andrei Braguța, doi colegi de-ai săi ar fi somat o femeie, reținută pentru proxenetism, să facă ordine în camera de odihnă a personalului, iar ulterior ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta.

„Acolo au plecat doi polițiști și au abuzat-o sexual, eu nu știu, asta a fost dorința ei sau … ei spun că nu au întreținut relații sexuale, pur și simplu a fost masaj. Dar din spusele lor cum a fost, a fost sex oral, anal, chestii de genul dat”, spune fostul angajat al Izolatorului de Detenție Provizorie.

Fostul polițist spune că incidentul s-a produs încă anul trecut, dar s-a încercat mușamalizarea cazului, inclusiv de către șeful Izolatorului. Acesta din urmă, l-ar fi somat pe unul din cei doi subalterni să-și schimbe locul de muncă, lucru care s-a întâmplat, iar altul, cel care este acum reținut în dosarul morții lui Andrei Braguța, ar fi rămas nepedepsit.

„Dacă vorbim de … care, în 2016, au comis un viol în izolator, Iarmenco Eduard a luat decizii doar pentru … Pur și simplu au alungat-o, au impus o persoană să se transfere în altă parte. Ei pur și simplu au tăinuit”, susține fostul angajat.

Ambii polițiști resping categoric acuzațiile. „Nu-i adevărat așa ceva. Nu a fost așa ceva. – De ce foștii dumneavoastră colegi susțin contrariul ? – Nu știu, nu cunosc de ce și cum”, a declarat Andrei Ninescu, unul dintre polițiștii acuzați.

Acest polițist, susține sursa TV8, ar fi fost un protejat al șefului Izolatorului: „Iarmenco și-a pus omul lui ca „deserviciu”, ca să poată face mai multe circulații, ilegale. Putea să-l sune pe … să-i spună să ducă să ia un colet, acolo în colet putea să mai fie, eu nu știu, nouă nu ne dădea voie să le verificăm”.

Pe de altă parte, șeful Izolatorului respinge toate acuzațiile. „Eu nu pot să spun că incidentul în cauză a avut loc sau nu. Eu vă explic încă o dată, eu în asta nu cred. Cum nu cred că eu am bătut pe cineva. Poziția mea este să fie respectate la maxim drepturile”, a menționat șeful Izolatorului de Detenție Provizorie, Eduard Iarmenco.

Cazul este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate. Șeful IGP susține că știe despre incident, dar nu a putut oferi mai multe detalii: „Noi ne documentăm pe această informație și o să venim adăugător cu detalii”, a declarat Alexandru Pînzari.

În același izolator, potrivit surselor TV8, un alt polițist ar fi venit băut la muncă. Și acest angajat este acum arestat preventiv în dosarul Braguța. Într-un răspuns remis postului nostru de televiziune, Ministerul de Interne susține că acesta a fost înlăturat din serviciu și i-a fost redusă indemnizația lunară. Asta deși, spune MAI, polițistul nu era băut.