/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Grădinița din Târnova, renovată cu bani românești. În total vor fi renovate 933 de instituții

missing
16 septembrie 2017, ora 09:03

Grădiniţa şi-a început activitatea în 1986, iar de atunci nu a fost reparată capital niciodată. Din grantul de peste 2.43 milioane de lei şi contribuţia localităţii de peste 410 mii lei a fost schimbat acoperişul grădiniţei, au fost instalate geamuri şi uşi noi, a fost renovat sistemul de încălzire şi cel de canalizare, au fost renovate blocurile sanitare şi blocul alimentar, s-au instalat cazane pentru prepararea apei calde şi a fost procurat mobilier nou pentru toate cele 4 grupe de copii.

Per total, în raionul Edineţ, de fondurile alocate din grantul românesc au beneficiat 30 de grădiniţe, suma totală a lucrărilor efectuate şi bunurilor achiziţionate depăşind 14,5 milioane de lei.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

În Program au fost incluse 933 de grădiniţe din toate raioanele Moldovei, iar 832 dintre acestea deja au fost renovate în ultimii 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram