/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ „Ordinul Republicii” pentru președintele Turkmenistanului, oferit de Dodon „în semn de profundă gratitudine”

missing
16 septembrie 2017, ora 12:41

„În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare între Turkmenistan și Republica Moldova în diverse domenii, am oferit președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, distincția „Ordinul Republicii””, s scris Dodon pe facebook.

Dodon se află în Turkmenistan la ceremonia deschiderii ediţiei a V-a a Jocurilor Asiatice de Interior și Arte Marțiale. Acesta este însoțit de preşedintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi şi bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

„Am convenit să extindem și aprofundăm colaborarea în mai multe domenii – economic, social, umanitar etc.
Apreciez înalt strategia de politică externă a Turkmenistanului, bazată pe principiile de neutralitate permanentă, recunoscută la 12 decembrie 1995, de către Adunarea Generală a ONU. Experienţa Turkmenistanului în promovarea şi consolidarea principiului de neutralitate permanentă prezintă un interes special pentru Moldova în condiţiile actuale”, a specificat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram