Poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere în cadrul evenimentelor ce vor avea loc mâine, 17 septembrie 2017.

Astfel, polițiștii vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale între orele 09:00-16:00, la Campionatul mondial „Poliatlon Bodyguard”.

La ora 12:00, Comunitatea motocicliștilor din Moldova, va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul „Chișinău Gentlemans Ride 2017”.

Începând cu ora 09:00, în fața Parlamentului RM se va organiza un miting care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

Între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic.

În context, vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

În vederea asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele de mâine, Poliția recomandă cetățenilor:

– să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;

– să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

– să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;

– în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

– să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;

– să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, imediat apelaţi la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la numărul de telefon 902.

Totodată, rugăm insistent să nu efectuați apeluri false la numărul 902 pentru a nu ocupa linia telefonică și a oferi posibilitate celor care au nevoie de ajutor să telefoneze Poliției.

Menționăm, forțele de ordine se vor afla în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât evenimentele care vor avea loc să se desfășoare fără abateri de la legislație.