Aflându-se în vizită la parlament,reprezentanții asociației Părinții Solidari l-au întrebat pe președintele Parlamentului despre salariile mizere pe care le-au angajații din grădinițe. În replică, Andrian Candu a spus că de curând la nivel de Guvern li s-a ridicat salariul cu 10%, adică cu o sută de lei.

Ala Revenco, reprezentanta asociației Părinții Solidari l-a întrebat pe președintele Parlamentului cum e posibil ca statul, guvernul să achite angajaților săi un salariu care reprezintă doar jumătate din coșul minim de consum, întrebându-se ce fac acești oameni jumătate de lună, dacă salariul nu le asigură nici consumul minim.

Andrian Candu, președintele Parlamentului, a spus că de curând atât la nivel de municipalitate, cât și la nivel de guvern s-a aprobat o mărire a salariului. Când i s-a reproșat că este o mărire de doar 100 de lei, acesta a spus „E un pas, mâine poimâine încă o sută ți tot așa”.

Ala Revenco a solicitat ca instituțiile statului să rezolve această situație de criză și să le garanteze angajaților la stat un salariu minim din sectorul real al economiei, care este mai mare decât din cel bugetar.

Totodată, acesta a promis că va ridica din nou întrebarea la nivel de guvern și parlament și poate în noul an vor fi aprobate noi salarii.

TV8 amintește că din cauza salariului minim tot mai mulți angajați din grădinițe își părăsesc postul de muncă,iar acestea se închid. Pentru a rezolva situația părinți au lansat și o petiție online prin care doresc să responsabilizeze instituțiile statului.