Nemții de la Kaufland, cel mai puternic comerciant din România, îşi fac încet intrarea pe piaţa din Republica Moldova. Unul din magazinele care urmează să fie deschis la Chișinău s-ar putea regăsi în sectorul Botanica al Capitalei. Mai exact, pe strada Decebal 99, în spatele centrului comercial Elat și ar urma să aibă o suprafață de vânzare de 6.353 de metri pătraţi.

În acest context, Pretura sectorului Botanica anunţă despre organizarea repetată a consultărilor publice asupra Proiectului „Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenurilor cu numerele cadastrale 0100110465 și 0100110599 din bd. Decebal, 99.”

Consultările publice vor avea loc pe data de 5 octombrie, ora 10:00, în incinta Sălii de festivități a Preturii sectorului Botanica (str. Teilor, 10). Autorul proiectului: Societatea cu răspundere limitată „MARHITRAV-ATM”.

Autoritățile roagă persoanele interesate să participe la consultările publice şi să se pronunțe asupra proiectului propus.

De asemenea, recomandările pot fi expediate și în adresa Preturii de sector: str. Teilor, 10, MD – 2043 sau pe adresa electronică a Preturii: pretura.botanica@pmc.md.

Potrivit unui punct din proiect, pentru a fluidiza traficul din zonă ar urma să fie lărgit drumul din strada Zelinschi de la două la patru benzi. Iar la intersecția străzilor Decebal și Zelinschi se propune crearea unui rond și realizarea unui pasaj subteran. Nu se cunoaște însă cine ar urma să acopere aceste cheltuieli.

Totodată, dacă proiectul va fi votat de CMC, stația de așteptare a troleibuzului ar urma să fie strămutată, să fie defrișată o alee de castani, să fie strămutați mai mulți piloni din beton armat și să mai fie strămutate două chioșcuri.

Vedeți mai jos proiectul supus dezbaterilor: