Patru persoane au decedat şi alte 26 sunt rănite în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţul Timiş. Două decese s-au înregistrat în Timişoara şi două la Buziaş fiind vorba despre două persoane surprinse în parc. Situaţia este în dinamică şi peste 140 de pompieri intervin în judeţ.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş au declarat, pentru News.ro, că sunt deja confirmate patru decese în urma furtunii care s-a înregistrat în judeţ, scrie Ziarul de Iași.

Două decese sunt în Timişoara, fiind vorba despre femeia de 36 de ani surprinsă de un copac la Grădina Zoologică şi de o persoană rănită de un panou publicitar, dar şi despre două persoane din Buziaş, peste care a căzut un copac în parc.

Porivit ISU Timiş, bilanţul furtunii în acest moment este de patru persoane decedate, 26 de răniţi, dintre care 15 au ajuns la spital cu ambulanţe şi 11 cu mijloace proprii, 11 acoperişuri avariate, 45 de copaci smulşi de vânt.

În întreg judeţul intervin peste 140 de pompieri.

Având în vedere avertizările de cod galben şi cod portocaliu de vijelii şi vânt puternic, pompierii recomandă cetăţenilor din judeţele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Furtuna din judeţul Timiş s-a mai potolit în intensitate, dar este în continuare înorat şi plouă. Vântul însă nu mai bate cu putere.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că, în urma furtunii, s-au produs pagube incredibile. El a spus că zeci de copaci au fost doborâţi, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă, acoperişuri au fost smulse de vânt, multe străzi sunt blocate, iar mai multe autovehicule, inclusiv TIR-uri au fost răsturnate.

„Sunt pe teren şi mă crucesc. Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu.
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Timiş, un copac a căzut peste o femeie la Grădina Zoologică din Timişoara. Femeia, de 36 de ani, a murit.

De asemenea, un panou publicitar s-a desprins şi a căzut peste o maşină fiind mai multe persoane încarcerate. Accidentul s-a produs pe Calea Lugojului, la intrarea în municipiul Timişoara, unde traficul este complet blocat pe ambele sensuri.

ANM a emis a atenţionare cod portocaliu de intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 90 km/h, iar trecător vor lua aspect de vijelie, cu frecvente descărcări electrice şi averse de ploaie care vor cumula izolat 15-20 l/mp. pentru judeţul Bihor şi mai multe zone din judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin.
De asemenea, o atenţionare cod galben este valabilă pentru mai multe zone din judeţele Alba, Cluj şi Satu Mare.