Nu are alergie și nu este la curent cu suferința provocată de Ambrozie. Ministrul Agriculturii, Vasile Bîtca, a promis că se va autosesiza după reportajul TV8 de săptămâna trecută, privind efectele dăunătoare ale Ambroziei și va propune măsuri de combatere a acestei plante generatoare de astm bronșic.

Dacă este așa cum spuneți Dvs, numaidecât ne vom autosesiza și vom lua măsurile necesare pentru a întreprinde careva acțiuni pentru a o lichida. Nu am cunoscut această plantă, fiindcă nu m-am întâlnit cu așa simptome”, a declarat Vasile Bîtcă, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ambrozia este o plantă care crește pe câmpurile neîngrijite, ce poate elibera miliarde de particule de polen în perioada aprilie-septembrie. În ultimii ani ea s-a dezvoltat excesiv în Moldova din cauza pârloagelor. Potrivit medicilor, alergia la Ambrozie afectează tot mai mulți moldoveni. Planta poate genera astm bronșic și a fost deja interzisă în mai multe țări. Începând cu anul trecut, în Romania, proprietarii de terenuri care nu nimicesc aceasta planta sunt amendați cu peste 400 euro.