În acest weekend echipa Orașul Meu a realizat prima Broderie de Chișinău, în parcul Valea Morilor, pe fațada fostei Berării. Broderii de Chișinău este un proiect prin care se urmărește prezentarea diferită a valorile estetice și naționale ale țării, acestea fiind îmbinate cu arta urbană și contribuind la sensibilizarea și motivarea cetățenilor.

Prima lucrare a fost pictată datorită susținerii companiei NUK, de către voluntarii Orașul Meu. Organizatorii intenționează să realizeze celelalte broderii cu frânghie de parașută pe plasă metalică.

Etapa inițială a reprezentat nivelarea peretelui, ulterior a fost vopsit cu vopsea albă. Realizarea picturii propriu-zisă a început prin aplicarea unei plase de bandă adezivă sub forma unor pătrate. Duminică, voluntarii Orașul Meu, au pictat în pătratele formate x-uri cu diferite culori, ce creează iluzia unei broderii în cruciuliță. Covorul tradițional moldovenesc a fost inspirația acestui proiect.

Proiectul „Orașul Meu” este primul proiect de dezvoltare urbană complexă. Scopul proiectului „Orașul Meu” este de a îmbunătăţi viziunea chişinăuienilor asupra municipiului Chișinău, de a promova locurile şi lucrurile frumoase din oraş, de a promova la nivel naţional şi internaţional capitala ca destinaţie turistică şi de a reabilita locurile date uitării din oraş.

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu

Foto: Orașul Meu