În a 4-a zi de la agresarea la grădinița a echipei TV8, a reacționat Direcția Educație a Primăriei. Șeful interimar al Direcției, Alexandru Fleaș, a declarat astăzi că a vizionat, în sfârșit, reportajul, și că va iniția o anchetă de serviciu împotriva celor care au agresat jurnaliștii.

„Noi ne-am autosesizat în privința acestui caz, am văzut deja și materialul video, urmează deja săptămâna aceasta. Va fi inițiată o anchetă se va discuta cu directoarea, cu persoana respectivă care a avut un comportament inacceptabil și urmează a fi anunțată și decizia”, susține Alexandru Fleaș.

Incidentul a avut loc joi, 14 septembrie, la Grădinița nr.23 și la Grădinița nr.81 din Chișinău, în momentul în care echipa TV8 realiza un reportaj despre prelungirea procesului de reparație la 10 grădinițe din Capitală. După incident, mai multe organizații non-guvernamentale de media au condamnat atitudinea agresivă și îngrădirea accesului jurnaliștilor la informații de către funcționarii celor două grădinițe, solicitând intervenția Ministerului Educației. Aceasta instituție guvernamentala încă nu a reacționat.