Peste 100 de bodyguarzi din 18 țări au făcut spectacol, în acest week-end, în centrul Capitalei, în cadrul Campionatului mondial „Bodyguard 2017”. Ca în filmele de acțiune, aceștia și-au etalat măiestria și profesionalismul la diverse probe specifice activității lor de zi cu zi. Moldova, care a găzduit, în premieră, acest turneu internațional, a fost reprezentată de Serviciul Protecție și Pază de Stat și de studenții Universității de Stat de Educație Fizica și Sport.

Conducerea mașinii în condiții extreme a fost doar una din probele care a creat suspans în rândul spectatorilor. Cei de la Pază de Stat s-au descurcat ca la carte, înregistrând timpul de 1 minut și 8 secunde, care i-au plasat pe poziția a doua.

Ofițerul experimentat a rămas mulțumit de rezultatul obținut. „Rezultatul pe echipă îl avem destul de bun, destul de dificil și traseul, concurenții toți care au venit, au venit pregătiți, a fost o concurență destul de aprigă, dar mă bucur că am reușit să arătăm un rezultat bun”.

Si agenții din Ucraina, singurele fete din concurs, au dat dovada de măiestrie și profesionalism. Au fost și șoferi care au uitat că au în fața lor obstacole.

O alta probă dificilă a fost cea de escortare a unui oficial prin multime. Arbitrii au luat în calcul măiestria și reacția bodyguarzilor în caz de atac asupra celui pe care îl protejează.

Campionatul mondial „Bodyguard 2017” se va desfășura 3 zile în țara noastră și este, în premieră, găzduit de Republica Moldova. Competiția este organizată de Federația Internațională “Bodyguard”. În cele 8 ediții desfășurate, participanții de la Serviciul Pază și Protecție de Stat al Republicii Moldova au înregistrat mai multe performanțe notorii.