Postul public de televiziune a lansat un apel după ce duminică, în cadrul protestului Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a cerut postului „Moldova1” o oră pe săptămână de emisie pentru opoziție.

„Administraţia îşi exprimă dezacordul faţă de încercarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) de a discredita şi defăima imaginea televiziunii naţionale prin intermediul unor acţiuni agresive de pressing şi de imixtiune în politica editorială”, se menționează în apel.

Cei de la Moldova1 susține că echipa postul public de televiziune este ținta unor acuzații nefondate încă de la lansarea protestelor PPDA. „Lucrurile au recidivat în data de 17 septembrie curent, în cadrul protestului care a avut loc în fața televiziunii Moldova 1. Liderii PPDA și PAS au promovat mesaje calomnioase, agresive și lipsite de bază factologică. Încercările directorului televiziunii de a stabili un dialog cu liderii PAS și PPDA s-au soldat cu eșec din cauză că liderii protestului nu i-au permis să-și expună punctul de vedere”, se menționează în apel.

În acest context, Moldova 1 face apel către instituțiile internaţionale şi ONG-urile de media să ia atitudine în legătură cu presiunile asupra postului public de televiziune. Vedeți AICI textul integral al apelului.

Reamintim că, în cadrul unei conferințe de presă, liderii PAS și PPDA au reiterat că solicită conducerii televiziunii publice Moldova 1 să acorde opoziției o oră de emisie pe săptămână. De asemenea, ei au mai afirmat că în cazul în care televiziune publică nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formațiuni își asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică.