/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Moldova 1 a lansat un apel după ce PAS și PPDA a cerut o oră de emisie pe săptămână pentru opoziție

missing
19 septembrie 2017, ora 09:53

„Administraţia îşi exprimă dezacordul faţă de încercarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) de a discredita şi defăima imaginea televiziunii naţionale prin intermediul unor acţiuni agresive de pressing şi de imixtiune în politica editorială”, se menționează în apel.

Cei de la Moldova1 susține că echipa postul public de televiziune este ținta unor acuzații nefondate încă de la lansarea protestelor PPDA. „Lucrurile au recidivat în data de 17 septembrie curent, în cadrul protestului care a avut loc în fața televiziunii Moldova 1. Liderii PPDA și PAS au promovat mesaje calomnioase, agresive și lipsite de bază factologică. Încercările directorului televiziunii de a stabili un dialog cu liderii PAS și PPDA s-au soldat cu eșec din cauză că liderii protestului nu i-au permis să-și expună punctul de vedere”, se menționează în apel.

În acest context, Moldova 1 face apel către instituțiile internaţionale şi ONG-urile de media să ia atitudine în legătură cu presiunile asupra postului public de televiziune. Vedeți AICI textul integral al apelului.

Reamintim că, în cadrul unei conferințe de presă, liderii PAS și PPDA au reiterat că solicită conducerii televiziunii publice Moldova 1 să acorde opoziției o oră de emisie pe săptămână. De asemenea, ei au mai afirmat că în cazul în care televiziune publică nu va veni cu un răspuns până vineri sau va veni cu un răspuns negativ, cele două formațiuni își asumă dreptul să reia protestele în ziua de duminică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram