Principalul suspect în cazul omorului lui Andrei Draceov s-a predat poliției din regiunea Habarovsk. Acesta a fost anunțat în căutare internațională, iar poliția anunțase o recompensă de jumătate de milion de ruble pentru orice informație veridică despre locul aflării asasinului. Caucazianul riscă 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Unele surse susțin că suspectul a fost convins de diaspora caucaziană să se predea. Alții spun că individului pur și simplu i s-au terminat banii și nu se mai putea ascunde. Tatăl sportivului ucis a vorbit în premieră despre tragedie, anunțând că va cere cea mai dură pedeapsă pentru suspect.

„Mă mândream atât de mult cu el, pur și simplu am așa o durere, îmi pare atât de rău, nici nu știu. Dar viața totuși continuă. Acest nemernic a venit, eu socot că el l-a omorât pe fiul meu. Pur și simplu a luat și l-a omorât”, tatăl sportivului omorât, Constantin Draceov.

Campionul Andrei Draceov s-a stins la 20 august, după o bătaie în preajma unei cafenele. Draceov a căzut la pământ după mai multe lovituri în regiunea capului. Suspectul, Anar Allahveran, riscă de la 20 de ani de pușcărie sau chiar detenție pe viață.