/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Opoziția refuză „mâna de ajutor”. Puterea și opoziția se îndeamnă reciproc „să se spele pe față”

missing
19 septembrie 2017, ora 17:12

Haideți să le recomandăm mâine dimineața să se trezească la realitate. Să-și spele bine ochii și să înțeleagă că alegerile parlamentare în anul 2018 vor fi în baza sistemului mixt. Stop! S-a terminat!”, a declarat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Să se spele pe față trebuie în primul rând guvernarea, care încearcă cu orice preț să se mențină la putere, să-și păstreze averea și libertatea”, susține Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma DA.

„Se pare că Andrian Candu, prin cumul, mai îndeplinește și funcția de troll al guvernării. Noi vom opta în continuare pentru un sistem electoral care să asigure oamenilor dreptul să schimbe guvernarea atunci când nu le place”, afirmă Maia Sandu, președinte PAS.

Cât despre intenția democraților de a ajuta opoziția să se consolideze și să participe la procesul decizional, reprezentanții formațiunilor de opoziție spun că:

Platforma DA nu face coaliție cu mafia”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreședinte Platforma DA.

Cei de la PD au demonstrat-o de-a lungul timpului că sunt niște mincinoși și nu avem de gând să ne pierdem timpul cu ei”, a completat și Maia Sandu, președinta PAS.

PAS și Platforma DA au organizat duminică o manifestație la care au adoptat o rezoluție. Mulțimea a cerut anularea legii prin care a fost instituit sistemul electoral mixt, publicarea celui de-al doilea raport „Kroll” și timp de antenă la Televiziunea Publică. Documentul, adresat guvernării și partenerilor externi, mai presupune și introducerea interdicției de călătorie în spațiul european pentru Vlad Plahotniuc și Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram