/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ S-au certat Cebanii din CMC. Mărul discordiei – terenul sportiv al unui liceu-internat

19 septembrie 2017, ora 19:30

Eu insist ca să fie făcută expertiza anticorupție de Procuratura Anticorupție a acestui parteneriat privat public, inclusiv CNA să verifice toate clauzele”, a declarat Ion Ceban, consilier PSRM.

Ion Cebanu, eu am obosit să ascult comentariile tale de prost gust. Tu te faci specialist în toate domeniile, dar de fapt cine ești tu? Ce ai făcut în viața ta?”, afirmă Mihai Cebanu, consilier PL.

Disputa a izbucnit după ce cunoscutul fotbalist Radu Rebeja, a prezentat proiectul de construcție a unor terenuri sportive la Liceul Internat municipal cu profil sportiv.

Eu am venit cu propunerea de a investi de infrastructura, care la moment absolut nu este, este doar un teren care e foarte murdar și neîngrijit”, autorul proiectului, Radu Rebeja.

Profesorii și elevii din cadrul liceului spun ca ideea este una buna pentru ca în loc să se bucure copii de acest teren, pe aici se plimbă câinii. Profesorii de educație fizica mai menționează că părinții copiilor care frecventează instituția achită taxe lunare pentru antrenamente la „Dinamo” sau în alta parte.

Nu avem stadion aici, din cauză că s-a promis de mulți ani, da nu au făcut și suntem nevoiți să ne ducem la „Dinamo” sau să alergăm prin parcuri. Sunt din Ialoveni și aș veni deodată aici. Nu m-aș duce la „Dinamo” sau „Manej””, ne spune eleva Patricia Cherdivară.

Desigur, uneori dimineața antrenamentele se rețin din cauză că avem mai multe de făcut și faptul că stadionul este mai departe de liceu suntem nevoiți să întârziem la ore”, spune elevul Daniel Grăjdean.

Maria Gabuja, directoarea Liceului spune că aceste terenuri sportive ar fi binevenite nu doar pentru cei 530 de elevi care frecventează instutuția, dar și pentru cei din afara orașului care, la fel, vor putea veni aici la antrenamente.

Copii din liceu sunt fugăriți practic dintr-o parte a urbei și trebuie să meargă în toate sectoarele pentru a merge la antrenamente dimineața și seara”, directoarea liceului, Maria Gabua.

Proiectul nu a fost votat de consilieri. Radu Rebeja și-a propus să investească în construcția terenurilor 14 milione de lei. Proiectul este un parteneriat public privat și se referă la o perioada de 49 de ani. Dacă proiectul va fi aprobat, copiii de la Liceul internat se vor putea antrena gratuit pe acest teren, iar ceilalți vor trebui să achite pentru antrenamente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram