Conflictul dintre Federația Moldovenească de Taekwondo și Comitetul Național Olimpic și Sportiv continuă. După ce au fost atacați la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv de către federația de profil, pe motiv că i-a fost suspendată nejustificat calitatea de membru al CNOS, forumul olimpic și unii sportivi, dezmint acuzațiile aduse și învinuiesc, la rândul lor, organizația de arte marțiale de denigrare a imaginii Comitetului Olimpic. Președintele Federației de Taekwondo rămâne pe vechile poziții.

Potrivit președintelui Comitetului Național Olimpic, scrisorile trimise de Federația de Tekwondo la adresa Comitetului Internațional Olimpic și Curtea de Arbitraj Sportiv, care conțineau mai multe învinuiri la adresa forumului olimpic au fost respinse de instituțiile internaționale.

„Federația a cerut panelului de arbitrii de la CAS să interzică CNOS includerea chestiunii cu privire la suspendarea calității de membru al federației naționale în agenda de lucru a Adunării Naționale, pe data de 19 curent. Vă informez de asemenea că pe data de 1 septembrie, panelul de arbitri al CAS a respins cererea, specificând că nu este de acord cu măsurile provizorii cerute de Federația de Taekwondo împotriva CNOS”, a menționat președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Președintele Federației de profil a dezmințit aceste informații: „Noi am scris cerere către CAS, cerând anularea deciziei CNOS de a suspenda federația. CAS o să examineze această cerere până pe data de 3 octombrie”.

La conferință a fost prezent și fostul antrenor al Naționalei de Tekwondo, de la care ar fi început conflictul. Și acesta declară că a fost victima unor speculații mincinoase. „După declarațiile acestea spuse, a fost înaintată o cerere către CNA, după care a primit un rezultat Federația, în 2016, unde se scrie că D-nul Mazur nu este vinovat”, spune Vladislav Mazur.

Vladislav Mazur a recunoscut, totuși, că a folosit identitatea altei persoane la un turneu internațional: „Deci eu depun licența mea, unde spun că da, e ok, e bună, dar aveți o problemă cu federația și sunteți suspendați. Zic bine, dar este primul antrenor al lui Dimitrov. Puteți să-mi oferiți acreditare? Bine, acuș verificăm dacă se poate. Au spus: Nici o problemă. Poftim! La mai multe federații se face așa, deci nu contează”.

Și sportivii au fost de partea antrenorului. Aceștia au acuzat Federația de Takewondo de faptul că au fost sancționați de mai multe ori pe nedrept, urmare a faptului că l-au ales ca antrenor pe fostul selecționer al naționalei.

Conflictul dintre cele două instituții sportive va fi examinat de Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv la 3 octombrie curent și este un proces fără precedent în istoria sportului moldovenesc.